Idézetek tőle

[Daenerys Targaryen szerepéről a Trónok harca  sorozatban] Néha úgy érzem, mivel kimaradt a gyerekkora és az ezüst haja furcsa lehet, akivel senki sem szeret beszélni.

 

[a Trónok harca (2011) beli karakteréről] Daenerys iránt éreztem valamit. A mai női helyzetben éreztem magam. Olyan férfiak által uralt társadalomban lenni, ahol a körülötte lévő férfiak visszaéltek vele – ez egyfajta együttérzés, azt hiszem, ez kezdődött. De akkor, amikor nyomon követem a történetét, a problémákat, amelyeket legyőz, és az, hogy miként kezeli őket ilyen kegyelemmel, és azt, hogy miként foglalkozik velük, ha nincs képzése. Az egyetlen dolog, ami ő és a vas akarata – ez csak egy mesés, hihetetlen oldala a karakterének, valójában. És ahogy figyelelemmel kisérem őt, megszeretem. Találkozik azzal a férfival, amelyet jobban szereti, mint bármi mást. Fájdalmas eseményeken megy keresztül, de még mindig erős, független nő marad. És azt hiszem, ezzel nőként igazán összekapcsolódtam vele.

 

Az a sok dolog, amelyet szeretek Daenerys iránt [Trónok harca (2011)], az, hogy lehetőséget kapott, hogy a fiatal lányok és nők zászlójának elrejtésére, hogy több legyen, mint valaki felesége és barátnője.

 

Körülnéztem az egyik színpadi iskolát, amikor talán kilenc éves voltam. Ez csak megijesztett akkor. Hihetetlenül nyitott voltam, és a lányok hevesnek és határozottnak tűntek.

 

A karakter soha nem hagy el engem. Sokszor olvastam az összes „Trónok Harca” könyveket, így néha könnyebbnek megy az eljátszása, azután meg nehéz elválni a karaktertől.

 

Mondtam a szüleimnek, hogy színész akarok lenni, és felkészültek a munkanélküliség életére, így örülnek, hogy munkámban vagyok!

 

Amikor azt mondtam apámnak, hogy színésznő akarok lenni, azt válaszolta, hogy csak egy sort kellett megtanulnom: "Szeretnél krumplit ehhez?".

 

Apám mindig azt mondta: "Soha ne bízz olyan emberekben, akiknek televíziója nagyobb, mint a könyvespolcuk".

 

[mivel nem tudtam, hogy a Terminator Genisys poszter a fenekemre összpontosít] Nem gondoltam, hogy ők választják ki a hátam mögött a film népszerűsítésének. Bóknak veszem, ennyit mondok.

 

[a Sarah Connor szerepéről] Lássuk, busszal vezetünk egy hídról, gördítünk egy páncélozott autóban, és nyolc különféle fegyvert lőünk. Valójában ez csak egy általános seggfej seggberúgása.

 

[a Sarah Connor-nál, a Terminator franchise hősnőjéről] A legikonikusabb női akciófigura.