Game of Thrones

Magyar cìm: Trónok Harca
Megjelenés: 2011-2019
Szerep: Daenerys Targaryen
Kategória: Dráma, Kaland, Romantikus, Akció

Westeros királyság északi határát hatalmas jeges fal választja el az örök tél birodalmától. Lord Eddard "Ned" Stark az északi birodalom, Deres (Winterfell) ura és az északi nemesek vezére, az ő ősei építették a Falat, amelyet az Éjjeli Őrség véd. Amikor Robert király tanácsadója és Ned mentora, Jon Arryn meghal, Robert Baratheon a barátját, Nedet kéri fel, hogy lépjen a helyébe. Eközben a régi uralkodóház, a Targaryenek utolsó leszármazottja, Viserys azt tervezi, hogy visszaszerzi a trónt. Szövetséget köt a nomád dothraki harcosokkal, és vezérüknek, Khal Drogónak adja a húga, Daenerys kezét. Baratheon király és a felesége, a Lannister-házbeli Cersei királyné Deresbe utazik. Velük tart a Lannister família több tagja: a királyné ikertestvére, Jaime, a másik testvére, a törpe Tyrion, illetve a királyné tizenkét éves fia, a trón örököse, Joffrey. Ned nem utasíthatja vissza öreg királya és barátja kérését, így a birodalom fővárosába készül. Mindeközben Havas Jon elhatározza, hogy északra utazik a Fekete Kastélyba, hogy csatlakozzon az Éjjeli Őrséghez, ahová a kíváncsi Tyrion is elkíséri. De az ifjú Bran sötét titokra bukkan, ami nem várt következményekkel jár…

 

Online

Filmezz.eu
– magyar szinkronnal
– angolul magyar felirattal

Mozicsillag.me
– magyar szinkronnal
– angolul magyar felirattal

Sorozatbarat.online
– magyar szinkronnal
– angolul magyar felirattal

 

Évadok

1. évad
Megjelenés: 2011.

Lord Eddard Starkot megkéri régi barátja a Hét Királyság uralkodója Robert Baratheon, hogy szolgáljon nála mint a király segítője az elő segítő Jon Arryn (Eddard mentora) halálát követően. Eddard elfogadja Robert ajánlatát és lányaival együtt elindulnak a hosszú úton. Mindeközben Essosban a Targaryen-ház száműzött gyermekei (amely házat Robert semmisített meg trónigénye miatt) tervezik visszatérésüket Westerosba. Viserys Targaryen házasságot rendez húga Daenerys Targaryen és Khal Drogo között, ezzel próbálva megerősíteni magát, hogy visszafoglalhassa a trónt. Végezetül megismerhetjük a Hét Királyság felesküdött testvériségét akik őrséget állnak a Falon. Ők azok akik életüket kockáztatva őrzik a Falat a vadaktól, a másoktól és ezzel együtt az összes ember békéjét szolgálják.

– Epizódok
– Előzetes
– Képek


2. évad
Megjelenés: 2012.

A Hét Királyság háborúban áll Észak királyával, Robb Stark azért küzd, hogy függetlenséget kapjanak emberei és azok is akik Zúgóban élnek, ezért eldönti, hogy szövetségest kell magának találnia méghozzá nem mást, mint a vas szülöttét. Elküldi a legjobb barátját Theon Greyjoyt aki a Vas-szigetek királyának fia, hogy győzze meg apját a szövetséget illetően. Eközben Joffrey Baratheon ül a Vastrónon a Lannister-ház támogatásával, de nagybátyja Renly szintén igényt tart a trónra. Miután Tyrion Lennister megérkezik Királyvárba, hogy kezébe vegye az irányítást csupán akadályokba ütközik, amiket testvére Cersei a régens királyné görget elé. Habár van még valaki aki igényt tart a trónra, aki nem más mint Stannis Baratheon. A néhai Robert öccse (Renly bátyja). Messze keleten, Daenerys Targaryennek három sárkánya kel ki (az egyetlen sárkányok az egész birodalomban). Rémisztő szörnyekké fognak cseperedni akik képesek lesznek egész városokat elpusztítani a parancsára, de egyenlőre nagyon gyengék és sebezhetőek. Miután a khalasarja elhagyta, Daenerys és emberei feladata az, hogy új szövetségeseket keressenek akik segítségével visszafoglalhatja a Vastrónt. A távoli nyugaton pedig az Éjjeli őrség tagjai egy expedíciót indítanak a falon túlra elveszett felderítőket kutatva.

– Epizódok
– Előzetes
– Képek


3. évad
Megjelenés: 2013.

A királyi házak továbbra is vívják csatáikat a Westeros fölötti hatalom megszerzéséért. Hűség és ármány, szerelem és halál kíséri az összecsapásokat, melyben királyok és királynők, lovagok és árulók versengenek a hatalomért. Éjjeli őrség tagjai a Falon túli expedíció közben találkoznak pár elveszett felderítővel, akikkel Jon Snow tovább megy, folytatni a felderítést. A többiek visszaindulnak a Falra, miközben egy támadás éri őket. Mindeközben Jon Snow megismeri Mance Raydert, a Falon túli királyt, aki szörnyű fenyegetést jelent a megosztott királyságra.

– Epizódok
– Előzetes
– Képek


4. évad
Megjelenés: 2014.

Az évad a Vörös Násszal kezdődik, amely sok nemes legyilkolásával végződött. Ám a Westeros földjén dúló háborúnak még nincs vége. Izzik a bosszúvágy, a Lannister családnak új fenyegetésekkel kell szembenéznie. Jon visszatér a Fekete Várba, ahol nem fogadják túl nagy örömmel. Eközben megnövekszik Daenerys Targaryen befolyási övezete, a sárkányai mellett egyre nagyobb hatalommal és erővel rendelkezik.

– Epizódok
– Előzetes
– Képek


5. évad
Megjelenés: 2015.

Westeros földjén a közelgő tél ígérete baljósabb, mint eddig valaha. Az évad egy igen fontos személy halálával kezdődik. Eközben Varis és Tyrion Pentosba megy. Danynek új ellensége akad. Sansa hazatér Deresbe, ahol még rosszabb dolgok várnak rá mint eddig. Találkozok egy régi ismerőssel és újra belemegy egy házasságba. Havas Jon két király között őrlődik végül pedig eléri a végzete.

– Epizódok
– Előzetes
– Képek


6. évad
Megjelenés: 2016.

Délen lázas tervek születnek, vágy és intrika vezérli az embereket, miközben a hatalmas és kegyetlen keleti vidéken egy fiatal királynő gyűjt sereget. Ugyanakkor északon hatalmas jégfal védi a királyságot a sötét erőktől. Királyok és királynők, lovagok és árulók, hazug urak és becsületes emberek játszanak fontos szerepet a George R.R. Martin regényéből készült HBO-sorozatban. Sansa elszökik Deresből Theon segítségével és a Fekete Várba menekül Jonhoz, akivel visszafoglalják Derest. Havas Jont Észak királyává választják. Dany seregével útnak indul Westeros felé. Cersei királynővé koronáztatja magát.

– Epizódok
– Előzetes
– Képek


7. évad
Megjelenés: 2017.

A „tél” hivatalosan is megérkezik Északra. Dany a seregével és sárkányaival megérkeznek Westerosba és újra birtokba veszi Sárkánykőt. Cersei leszámol ellenségeivel, amelyben több ház is kihal. Cercei azt kívánja Havas Jontól, hogy térdeljen le előtte, de Dany is azt kívánja Havastl, hogy fogadjon hűséget. Jon a két királyné között örlődve próbál jó megolást találni, hogyan tartsa meg az északi házak támogatását a Mások ellen. Végül Sam a fellegvárban talált fontos információja után Jon eldöni, hogy Danyhez megy Sárkánykőre, hogy meggyőzze őt, hogy álljonak össze együtt a Mások elleni harcban. Dany először nem hisz Havasnak ám amikor ő maga is megtapasztalja a Mások által tett rosszatt, akkor elkezd hinni Havasban. Végül Havas elfogadja Danyt királynőjeként.

– Epizódok
– Előzetes
– Képek


8. évad
Megjelenés: 2019. 

Jon megérkezik Danyvel és ő a seregével és sárkányaival Deresbe. Sansa bizalmatlankodva fogadja Danyt. Arya a családját támogatja. Jon megtudja Samtől, hogy kik az igazi szülei. Jamie is megérkezik Deresbe. Cercei még mindig hadban áll Jonnal és  Danyvel. A mások egy igen borzasztó tettel üzennek Északnak, míg végül az Éjkirály és serege eléri Derest, amelynek falai alatt megkezdődik a csata az élők és a holtak között.

– Epizódok
– Előzetes
– Képek